pirmdiena, 2014. gada 28. jūlijs

Skābēti gurķi ziemai



Gurķi uz vienu 3 l burku apmēram 2 kg
Sālijums uz 1l ūdens 2 ēdamkarotes vai 60 gr. sāls
Diļļu kāti, mārrutku lapas, upeņu krūma lapas, ķiploki

3L burkā kārto diļļu kātus, mārrutku lapas, upeņu krūma lapas, ķiplokus, saliek gurķus un ik pa laikam iemet vēl kādu ķiploka daiviņu. Tad uzvāra sālijumu (man izgāja apmēram 1,5 l  uz katru burku) un salej burkās, bet lej nesteidzoties, lai burkas nesaplaisā. Liek istabas temperatūrā uz kādām 7-9 dienām un ja ik pa laikam parādās putas, tad tās noņem un ja nepieciešams pievieno sālijumu.

Kad ir norūgušas sālījumu noliet, uzvārīt, atdzesēt un uzliet atpakaļ, aizvākot.Nolikt vēsumā .
Uzvārot iet bojā pienskābās baktērijas un skābšanas process apstājas.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru