trešdiena, 2013. gada 6. marts

Vilkzivs steiks ar kartupeļu biezeni un karija mērci.



Steikam
  1. 400g Vilkzivs steiks″
  2. 2 ēd.k ketčups
  3. 2 ēd. k. etiķis
  4. 0,5 tēj.k cukura
  5. 1 tēj.k olīveļas
  6. 0,25 tēj.k piparu
  7. dilles
  8. 2 ķiploka daiviņas
  9. 1 tēj.k sarkanā paprika
  10. Citrons, dilles un petersīļi dekoram

Kartupeļu biezenim
  1. 2 kg. kartupeļu
  2. 1 glāze piena
  3. 1 ēd.k sviesta

Karija mērcei
  1. 200ml saldā krējuma
  2. 1 ēd.k karija
  3. 1. ēd.k kausētā siera
  4. 1 tēj.k Kurkuma – krāsai

Steiks:

Ketčupu, etiķi, cukuru, olīveļļu, piparus, dilles un paprikas pulveri samaisa izveidojot mērcīti un pievieno saspiestu ķiploku.  Steikus nosusina, uzkarsē pannā eļļu un liek steiku cepties un pa virsu visiem steikiem uzliek pusi mērces un cep apm. 4 min , tad apliek uz otru pusi un cepj otru pusi arī uzliekot atlikušo mērci.  Cep līdz nazis viegli durās iekšā.

Kartupeļu biezenis:

Kartupeļus nomizo un liek vārīties, līdz gandrīz jūk ārā. Tikmēr pienu uzkarsē un pienā izkausē sviesta karoti. Kartupeļus nokāš un saspaida pievienojot pienu, ted ieteicam ar mikseri nedaudz uzkult lai ir gaisīgāks.
Karija mērce:
Mazā katliņā uzkarsē saldo krējumu un pievieno kariju, kurkumu, kausēto sieru un šķipsnu sāls.. Mērce gatava


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru