- 1kg cūkas gaļas
- Marinādei:
- 60 ml olīveļas
- 1 sīpols
- 1 ķiploka galviņa
- 1 ēd.k. riekstu sviesta
- 1 ēd.k. kurkuma
- 1 ēd.k. cukura
- 3 ēd.k. tumšās sojas mērces
- 1 .ēd.k. citrona sulas
Gaļu ielikt saldētavā uz 30 min. Pēc tam kad viņa ir nedaudz apsalusi, ņemam ārā uz sagriežam 5×5cm gabalos. Mazā katliņā lejam eļļu un ieberam sasmalcinātus sīpolus un apcept līdz gatavībai. Tad pievienot visu pārējo marinādei un pasautēt vēl 5 min. Atdzesēt un pārliet marinādi pāri gaļai un atstāt uz 2h marinēties.
Pēc tam gaļu uzcept uz grilla.
Atlikušo marinādi jāuzvāra un jāpasniedz klāt gaļai, kā mērci. Saitei apcep līdz brūnumam un pasniedzot pievieno kādu pikantu piedevu, piem. barbekjū kartupeļi, vai asie rīsi.
Labu apetīti!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru